Dag verloop Bij de baby's

 

Het dag verloop van onze baby’s wordt volledig aangepast aan de behoefte van uw kleinste en de thuissituatie. Hierin is goede communicatie uiterst belangrijk, zodat de begeleiding op de hoogte gebracht wordt wanneer uw kind geslapen en gegeten heeft. Flesvoeding wordt in poedervorm of afgekolven moedermelk meegenomen van thuis uit, de groenten papjes en fruitpapjes worden vanzelfsprekend door ons dagdagelijks vers bereid. We laten de baby’s zoveel mogelijk in contact komen met de peuters, zo leren ze ook van elkaar! Hierdoor kan jouw kadee al op zeer vroege leeftijd het dagschema van de peuters beetje bij beetje aanhouden. Voor de baby’s wordt er uiteraard aangepast speelgoed voorzien. Doordat wij slechts een kleine groep baby’s voorzien, geniet uw kleinste steeds van alle aandacht die hij nodig heeft

 

 

Dag verloop voor de peuters

 

  • Vanaf 7:00 uur Bij het onthaal overlopen we de gebeurtenissen van de ochtend en de avond ervoor, we informeren hoe je kind geslapen heeft en of er bijzonderheden zijn waar we zeker op moeten letten gedurende de dag.
  • Alle kindjes krijgen de mogelijkheid tot vrij spel.
  • Om 9:00 uur eten een stukje fruit met de aanwezige kinderen en drinke we een beetje water, daarna gaan we op potje en doen een propere luier aan. Alle kinderen die moe zijn, kunnen van een eerste dutje gaan genieten.
  • Rond 10:00 uur maken we even gezellig tijd en krijgen de kindjes de keuze tot vrij spel of een geleide activiteit. De knutselactiviteiten worden gekozen in functie van ons thema en van een bevorderlijke ontwikkeling van uw kind. Nadien gaan we nog samen zitten om wat liedjes te zingen of een boekje voor te lezen.
  • Om 11:00 uur wordt de warme maaltijd opgediend. Nadien is er de individuele verzorgingsmomenten en natuurlijk de zindelijkheidstraining. Alle kinderen die gaan slapen worden samen te slapen gelegd in elk hun eigen bedje. Elk kind dat terug wakker wordt mag uit zijn bedje komen, zo behouden ze hun eigen slaapritme. Voor deze kindjes voorzien we een rustige activiteit.
  • Rond 14:30 uur is iedereen wakker en is het tijd voor een individuele verzorgingsmoment. Nadien is het tijd voor stukjes fruit/fruitpap. Als iedereen zijn bordje leeg heeft is er nog een rustig voorleesmoment. Nadien is er een vrij speelmoment voor alle kinderen. 
  • Om 16:00 uur is het voor alle kinderen een individuele verzorgingsmoment en kunnen de kinderen die een 2de dutje willen doen in hun eigen bedje gaan rusten.
  • Rond 17:00 uur is het voor de meeste kinderen afhaalmoment, waarbij we een kort overzicht van de dag geven, hoe jouw kind geslapen en gegeten heeft en wat hij/zij die dag gedaan heeft. Voor de overige kinderen voorzien we nog een leuk leerzaam spelletje.
  • Omdat alle dagen anders verlopen kunnen sommige dagen afwijken van ons dag verloop. Ook wanneer jouw kind een ander tempo en ontwikkeling heeft, kan het dag verloop voor jouw kind een beetje verschillen.

 

Verzorging

 

Wij gebruiken enkel Cheeky Wipes voor de individuele verzorgingsmomenten van uw kind.

Elk kind heeft in Quito zijn eigen bedje met eigen slaapzak, die van thuis wordt meegebracht. Het fopspeen en lievelingsknuffel van thuis geven jouw kind een veilig en geborgen gevoel tijdens het slapen.

Luiers worden door de ouders zelf meegebracht.